Nyheter

Stendörren tillträder idag fastigheter i Uppsala.

7 april, 2016

Idag tillträder Stendörren fastigheternas Årsta 72:4 och 72:5, Uppsala. Hyresvärde uppgår till ca 5 000 000 kr.

 

IMG_6632IMG_6634

 

Säljarnas rådgivare var BolagsRådgivarna Norden AB.

Stendörren Fastigheter AB genomför förvärv i Uppsala

14 januari, 2016

Idag har Stendörren Fastigheter, genom bolagsförvärv från Framtidens Fastighetsbolag, förvärvat de fyra fullt uthyrda handelsfastigheterna Uppsala Boländerna 35:4 och 35:5 samt Uppsala Årsta 72:4 och 72:5. Fastigheterna omfattar tillsammans ca 6 000 kvadratmeter handelsyta och är belägna i Boländerna och Fyrislund i Uppsala. Överenskommet fastighetsvärde i transaktionen uppgår till 110 miljoner kronor och hyresvärdet uppgår till drygt 8,5 miljoner kronor per år. Tillträde är planerat till 31 mars 2016. Kommentar från Fredrik Brodin, VD Stendörren Fastigheter: ”Vi har under en längre tid följt den starka utvecklingen av Uppsala som fastighetsmarknad och är väldigt glada för att nu kunna genomföra Stendörrens första förvärv här. Vi tror på Uppsalas framtida utveckling som en viktig del av Mälardalens långsiktiga tillväxt och vi kommer fortsätta växa på denna marknad. De fyra fastigheter som vi förvärvar från Framtidens Fastighetsbolag är alla väl belägna och i gott skick.”

BolagsRådgivarna agerade rådgivare till säljaren

Humana förvärvar Familjestödsgruppen AB

4 januari, 2016

Familjestödsgruppen i Stockholm AB, FSG, ny medlem i Humana-familjen

Humana, marknadsledare inom personlig assistans och individ- och familjeomsorg, med verksamheter inom LSS-boenden, äldreomsorg samt förskola/skola/korttidsboende för barn med flerfunktionshinder förvärvar Familjestödsgruppen i Stockholm AB (FSG).

FSG som nu förvärvas har jourhem, familjehem, familjestödsboende och träningslägenheter samt bedriver öppenvård i Stockholmsområdet. Familjehemsvården är konsulentstödd. Målgruppen är barn och ungdomar 12-21 år, även i de fall den unge behöver placering tillsammans med vårdnadshavare. För ensamkommande flyktingbarn har FSG utvecklat en boendeform som kallas integrationsboende. FSG, som startades 2005, är en viktig pusselbit i Humanas satsning på familjehem och kompletterar Humanas erbjudande i Stockholm med omnejd.

BolagsRådgivarna agerade rådgivare till säljaren

Norda Invest förvärvar SÅMA AB

12 december, 2015

Såma AB grundades 1970 och är en skog- och trädgårdsbutik med ett brett och djupt sortiment med hög kvalitet till både yrkes- som privatkunder. Hos Såma får du maskiner och redskap monterade och provkörda. Såma har ett stort utbud av tillbehör och de vanligaste reservdelarna i lager samt en serviceverkstad med kunnig personal.

Såma har ett stort engagemang och en bred kompetens. Såma´s mål är att erbjuda sina kunder kvalitetsprodukter som uppfyller de krav man har och service av hög

BolagsRådgivarna agerade rådgivare till säljaren

Dansk Traeemballage A/S har förvärvat det norska bolaget AVEN Holmestrand A/S

7 september, 2015

AVEN Holmestrand som tidigare ingick i den svenska AVEN-koncernen är verksamma med tillverkning av lådor och pall i trä. Verksamheten är belägen ca 7 mil söder om Oslo. Kunderna finns inom en mängd branscher i Norge. AVEN Holmestrand omsätter ca 90 MNOK.

Det danska bolaget Dansk Traeemballage (DTE) är verksamma inom samma område i Danmark. DTE som omsätter ca 650 MDKR får på detta sätt en stark position även i Norge där AVEN Holmestrand är marknadsledande.

BolagsRådgivarna agerade rådgivare till säljaren

Dansk Traeemballage har förvärvat AVEN Rabbalshede AB

7 september, 2015

DanskTraeemballage A/S (DTE) har förvärvat AVEN Rabbalshede i Bohuslän. AVEN Rabbalshede AB bedriver verksamhet med tillverkning av speciallådor och pallar i trä. Kunderna finns inom bl.a bilindustrin. Verksamheten omsätter ca 135 MSEK.

DTE är ett danskt bolag med samma typ av verksamhet som Aven Rabbalshede.DTE omsatte före förvärvet ca 650 MDKR

BolagsRådgivarna agerade rådgivare till säljaren