Det har gått 25 år sedan Robert Bergström och Anders Enocson år 1992 grundade bilhandelsföretaget RA Motor. Med åren har företaget växt och blivit ett av Uppsalas större bilhandelsföretag och hade i fjol en omsättning på drygt 400 miljoner kronor.

Men nu har grundarna beslutat sig för att sälja företaget.

– Vi har haft det här i 25 år och nu när man börjar närma sig 50-årsåldern funderar man på om man inte ska testa något nytt, säger Robert Bergström.

Några utarbetade planer på vad de ska göra nu har de inte.

– Vi har ingenting som väntar utan nu får vi landa i det här och fundera på vad vi egentligen vill göra, säger Robert Bergström.

Anders Enocson kommer framöver att arbeta ideellt med Ronald McDonald hus i Uppsala.

– Det kommer att bli väldigt roligt, även om det inte är på heltid. Sedan får vi se om det dyker upp något nytt som känns spännande, säger Anders Enocson.

De båda beskriver åren med RA Motor som en ”fantastisk och rolig resa”.

– För mig började det med en halv bil som jag fick låna pengar av mamma för att ha råd till, säger Anders Enocson.

– Det som började som en hobbyverksamhet har vi med åren fått se växa till vad det är i dag, en anläggning med 44 anställda och 5 000 kvadratmeter. Det har varit fantastiskt roligt och lite av ett livsverk, om man får skryta, säger Robert Bergström.

Hur känns det på det personliga planet att lämna allt bakom sig?

– Det är klart att det känns lite konstigt. Vi har ju varit här länge och lagt ner väldigt mycket tid. Men företaget mår väldigt bra. Vi gjorde vårt bästa år någonsin i det bokslutsår som vi precis har haft och bilbranschen i stort går på högvarv. Det känns roligt att lämna över stafettpinnen när allt är på topp. Jag hoppas att de nya ägarna ska kunna ta det vidare och öka ännu mer, det är min dröm, säger Robert Bergström.

Anders Enocson och Robert Bergström hade egentligen inga tankar på att sälja företaget, men i somras blev de uppvaktade och efter diskussioner och möten beslutade de ändå sig för att sälja. De som tar över är Ted Rundquist och Lars-Gunnar Andersson som tidigare grundat bland annat Upplands Bilforum och Framtidens Fastigheter.

– Vi tyckte att de här killarna passade väldigt bra in i det sätt som vi har arbetat på. Det är två lokala killar som också kommer arbeta i verksamheten, vilket jag tror är väldigt viktigt för att få en sådan här sak att fungera, säger Robert Bergström.

De nya ägarna har som målsättning att utveckla varumärket.

– Vi har varit väldigt sugna på att komma in i bilbranschen igen. Det här är ett väldigt fint varumärke som känns både roligt och stimulerande att få utveckla. Vi har ganska långtgående planer på hur vi kan ta verksamheten till nästa nivå, säger Ted Rundquist.