Nyheter

Trux AB i Ljusdal säljs – tas över av Extendokoncernen

30 oktober, 2016

Extendokoncernen har köpt Ljusdalsföretaget Trux AB. Affären är klar och övertagandet sker i månadsskiftet oktober/november.

Trux AB utvecklar och säljer säkerhets- och stylingutrustning som frontskydd och ljusbågar till tunga lastvagnar.

På tisdagen skickade företaget ut ett pressmeddelande där de informerar om att Trux har sålts till Extendokoncernen.

Trux platschef i Ljusdal, Hasse Olsson, berättar att de anställda i Ljusdal fick beskedet på tisdagsmorgonen.

– Den information jag har är att vi kör på som vanligt, som om ingenting har hänt. Vi kommer inte att byta återförsäljare eller göra några personalförändringar. Vad som händer på sikt är för tidigt att sia om än. Det vet vi inget om.

Läs mer: Framåt för företaget Trux: ”Vi ser ljust på framtiden”

Att det är en koncern med lokal anknytning som köper Trux ser han som positivt.

– För vår del känns det som en lättnad att det är ett företag på orten som köper upp oss och ska fortsätta driva oss. Det borde innebära att vi har möjligheter att få finnas kvar i Ljusdal även i framtiden, säger Hasse Olsson.

Kjell Jonsson, ägare till Extendokoncernen, förklarar de fördelar han ser med affären i ett pressmeddelande:

– Jag ser stora synergieffekter för ExTe, som ingår i Extendokoncernen, och Trux. Båda företagen är ledande i sina branscher och båda har starkt fokus på produkter som bidrar till ökad säkerhet vid tunga transporter.

– För mig känns det här lite speciellt, eftersom jag faktiskt var med i produktvecklingen när Trux etablerades i mitten av1980-talet. Cirkeln är på ett sätt sluten, säger Kjell Jonsson och fortsätter:

– Min ambition är självklart att Trux ska fortsätta att utvecklas positivt. Idag har Trux sina största marknader i Norden och Tyskland. Vi kommer att kunna använda ExTes återförsäljare över hela världen för Truxprodukter.

Även Christer Fransson, ägare till Trux, är positiv.

– Jag är väldigt nöjd med den här lösningen som även innebär att företaget blir kvar på orten, säger han i pressmeddelandet.

BolagsRådgivarna agerade rådgivare åt säljarna.

Fler nyheter