Nyheter

BolagsRådgivarna ägerade rådgivare åt säljarna.

2 mars, 2018

Aven Forsa köps upp – av Kilaforsföretag

Aven Forsa AB som tillverkar lastpallar och emballage köps upp av Kilaforsföretaget AB Ewald Larsson Efterträdare (AB ELE).
– Jag känner mig väldigt glad att vi kunde genomföra denna affär, säger John-Olov Bennmarker, huvudägare av Aven Forsa, i ett pressmeddelande.

Emballagefabriken Aven Forsa köps upp av AB ELE. Foto: Lena Wennilsjö.
Emballagefabriken Aven Forsa köps upp av AB ELE. Foto: Lena Wennilsjö.

Det är ett anrikt träföretag i Hälsingland som köper upp ett annat. Aven Forsa startade 1945, omsätter omkring 100 miljoner kronor och har ungefär 50 anställda.

– När jag hade bestämt mig för att sälja Aven Forsa AB var min utmaning att hitta en köpare, som jag kände hade viljan, styrkan och långsiktigheten att fortsätta utveckla Aven Forsa AB på bästa möjliga sätt. Det har jag funnit i AB Ewald Larsson Eftr, säger John-Olov Bennmarker i pressmeddelandet.

AB Ewald Larsson Eftr. startades 1909 och är ett moderbolag i en koncern med de helägda dotterbolaget ELE trävaru AB, Hälsinge fjäll- och kusthus AB, ELE fastigheter AB och ELE skog AB.

Företaget äger bland annat 11 000 hektar skog.

– Vi har länge letat efter ett tilläggsförvärv till vår koncern, som kunde komplettera vår nuvarande verksamhet på ett bra sätt och skapa mervärden för koncernen. Det har vi funnit i Aven Forsa AB och vår målsättning är att tillsammans med den mycket kompetenta personalen fortsätta att vidareutveckla företaget till ett ännu bättre och konkurrenskraftigare företag, säger Carl Hellström delägare i AB Ewald Larsson Eftr, i pressmeddelandet

Fler nyheter